Over ons

Ons gedachtengoed

Wij willen graag bijdragen aan een wereld waar stabiliteit, zingeving en geluk de dragende kracht is.

Waarin verbinding een kernwaarde is. Verbinding met onszelf en de wereld om ons heen. Waar respect voor elkaar, natuurlijkheid en kracht onderdeel zijn van ons dagelijks leven.

Ingrid

De “kunst” van het leven heeft altijd een centrale plaats ingenomen in mijn leven.  Al vroeg was ik nieuwsgierig en op zoek naar zingeving en  kwaliteit van leven. Tijdens mijn studie op het conservatorium (1974) ben ik in aanraking gekomen met meditatie. Deze eerste kennismaking met meditatie mondde uit in een zoektocht: “ wat is er nog meer en vooral….wat past er bij mij”.  Na verschillende meditatievormen te hebben beoefend  kwam Mindfulness op mijn pad en ik voelde me daar direct bij thuis.

Mindfulness heeft mij geleerd hoe het leven zich om mij heen ontvouwt en dit te omarmen. Open en vriendelijk, eenvoudig en diep het leven te aanvaarden.

Op een gegeven moment tijdens mijn loopbaan als muziekdocent, kwam het gevoel naar boven dat het tijd was om een andere richting op te gaan. 

Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken, mijn baan opgezegd en ik ben de opleiding gaan volgen tot  mindfulnesstrainer. Tot op de dag van vandaag ben ik heel erg blij met die keuze.

In januari 2014 heb ik  Mindfulness Centrum Venray opgericht.

Zien dat ik met mijn kennis en ervaring een bijdrage kan leveren, geeft veel voldoening.

Het Mindfulness Centrum Venray is een plek voor iedereen. Ik nodig je dan ook van harte uit deze avontuurlijke reis, samen met mij, te beginnen.

Verdieping

Als trainer is het van belang dat je zelf een persoonlijke beoefening hebt, dat je de houding die hierbij hoort, eigen hebt gemaakt. Mindfulness mag immers niet verworden tot een ‘techniekje’, tot een  ‘lifestyle ding’. Als trainer ben je je bewust van het eindeloze potentieel wat mindfulness in zich bergt. Daarom ook vind ik het  essentieel om als trainer ’n aantal jaren meditatie ervaring achter de rug te hebben, inclusief retraites en verdiepende opleidingen en cursussen.

Ik sta als gecertificeerde categorie 1 trainer ingeschreven bij de landelijke beroepsvereniging VMBN.

Opleidingen

Nascholing

Loes

Loes

In mijn leven is veel beweging en dynamiek. Ik onderneem graag dingen samen met mijn gezin, familie en vrienden. In mijn werkzame leven is beweging terug te zien in de diverse taken die ik in de loop van de jaren binnen het onderwijs heb mogen uitdragen; leerkracht, dansdocent, manager, coach en teamtrainer. Momenteel werk ik nog steeds met veel liefde en plezier in het onderwijs.

Ik houd van beweging en tegelijkertijd is het voor mij ook een uitdaging om op de golven van het leven mee te bewegen. Tijdens mijn opleidingen NLP en Transactionele analyse werd ik me bewuster van mijn eigen patronen en mijn automatische reacties op dingen die gebeuren. De vraag : ‘Hoe ga ik om met de dingen die bij het leven horen,’ heeft me gebracht bij Mindfulness. 

Mindfulness heeft me geleerd hoe ik met balans in mezelf kan leven. Door de beoefening word ik me bewust van hoe ik met aandacht kan reageren op de dingen. Het leert me nog steeds iedere dag om mezelf te zien en te zijn, op een open en vriendelijke manier.

Graag laat ik ook andere mensen deze manier van bewustwording ervaren vandaar de stap naar de opleiding tot mindfullnesstrainer. 

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten bij Mindfulness Centrum Venray, tijdens de meditaties, trainingen en stiltedagen.

Waar kom je ons tegen

Wij zullen wisselend te zien zijn als trainer bij de mindfulness, bij de online wekelijkse meditaties, verdiepingsavonden en de stiltedagen. Wie op welk moment aanwezig is zal bij het aanbod genoteerd staan.

Het is mooi om de kracht van elkaar te zien en te voelen in onze samenwerking. Het stimuleert en voedt ons beiden. Het kan niet anders dan dat dit een hele mooie en positieve uitwerking heeft op ons trainerschap.

Ingrid en Loes

Sylvie

Ik ben Silvie Janssen.
Ik heb in 2016 kennis gemaakt met mindfulness, omdat ik als ggz verpleegkundige, maar zeker ook als mens, behoefte had om bewuster en compassievoller in het leven te kunnen staan. Na de Mindfulnesstraining en de Compassietraining ervaar ik dat de beoefening van Mindfulness mijn leven zodanig positief beïnvloedt, dat ik dit ook graag anderen wil laten ervaren.
Daarom ben ik de opleiding tot AMT kindertrainer (mindfulness voor kinderen 4-12 jaar) gaan volgen bij Eline Snel en heb deze met succes afgerond.
Wat een prachtige missie om kinderen al jong kennis te laten maken met al het positiefs wat mindfulness te bieden heeft.
Ik neem met heel veel plezier en passie de trainingen voor kinderen op me.

Graag tot ziens!