Leef je mooiste leven

Mindfulness Opfrissen en Versterken

Veel mensen die een mindfulnesstraining hebben gevolgd, zullen baat hebben bij een opfris moment.  Het stimuleert je om opnieuw te ervaren hoe behulpzaam mindfulness in je leven is. Er worden  verdiepende elementen aangeboden en er is ruimte voor uitwisseling en vragen. Dit alles geeft je wellicht een nieuwe impuls om verder te gaan. 

Mindfulness is niet zomaar een techniek, het is een Kunst. Elke vorm van kunst vraagt om voortgang, toewijding, onderzoek en beoefening. In dit vervolg gaan we onze kennis en vaardigheden opfrissen, verbreden en verdiepen.

We bieden korte cursussen ,verdiepingsavonden en het persoonlijke begeleidingsprogramma: Erbij blijven aan, zie hieronder.

* Verdiepings avond:

Samadhi – een kalme geest in een kalm lichaam 

Deze  verdieping bestaat uit twee avonden en worden ditmaal online via Zoom aangeboden. Zo kunnen ook diegenen meedoen die verder weg wonen of het gemak ervaren van vanuit huis mee te doen. 

Dinsdag 20 februari en Dinsdag 19 maart
Aanvang: 19.00 tot 20.45 uur
Kosten: € 30,- 

Samadhi – de Kunst van verstilling

Samadhi is niet iets wat je doet…..ik mediteer, ik neem les en dan verstild mijn geest. Samadhi moet je zien als het resultaat van…..Er zijn condities die helpen om Samadhi te helpen ontwikkelen en die condities kunnen wij creëren. Je kunt het vergelijken met regen. Zoals  er voor regen een wolk nodig is en een bepaalde temperatuur zo is dat ook met de verstilling van onze geest ( Samadhi). Daar zijn ook een aantal condities aan verbonden. We krijgen meer inzicht wat deze condities zijn en gaan dit ook oefenen. We beginnen de avond met een meditatie.

Je wordt zeer van harte uitgenodigd.

 

* ‘Erbij blijven’  Mindfulness begeleiding  een op een 

Voor wie:

Voor iedereen die een basistraining Mindfulness of meditatie heeft gevolgd. Dit kan bij het MindfulnessCentrumVenray zijn geweest maar ook elders.

Waarom:

Dit programma is er op gericht om Mindfulness en/of meditatie in te bedden in je dagelijks leven. Dit traject kun je zien als een steun in de rug. De verbinding die je voor een bepaalde tijd aangaat, in ieder geval 3 maanden, geeft een sterke motivatie en zal je stimuleren om door te gaan, ook als het soms moeilijk is. Je moet het uiteindelijk zelf doen maar samen maakt de weg gemakkelijker en vergroot de inzichten.

Vorm:

Het basistraject bestaat uit de volgende onderdelen waar je je aan conformeert:

  • Je mediteert minstens 5 keer per week 25 minuten
  • Je ontvangt wekelijks een nieuwe oefening die je in je werk/privé situatie een week lang integreert
  • Je doet iedere dag een werkklus met aandacht
  • Eenmaal per maand heb je een onderhoud met je begeleider
  • Je krijgt toegang tot de opgenomen meditaties die je op ieder zelfgekozen moment kunt gebruiken. Per seizoen komen er wekelijks nieuwe meditaties bij.

Kosten:

Deze persoonlijke begeleiding  van 3 maanden bedraagt:  € 145,-

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie

 

 

 

 .

Wanneer:

  

Tijd:

Kosten:

Aan de thema avonden zijn minimale kosten verbonden en Dana ( zie onder) mag. Maar laat de financiën niet een struikelblok zijn om deel te nemen. Je bent altijd van harte welkom. 

Begeleidingsprogramma: Erbij blijven € 145,-

Cursus – nog niet bekend

Dana ( een vrijwillige bijdrage). Uitgangspunt bij Dana is: geven met je hart i.p.v. met je hoofd. Kijk waar je hart blij van wordt.

Annuleringsafspraken: