Over mij

Ingrid

De “kunst” van het leven heeft altijd een centrale plaats ingenomen in mijn leven.  Al vroeg was ik nieuwsgierig en op zoek naar zingeving en  kwaliteit van leven. Tijdens mijn studie op het conservatorium (1974) ben ik in aanraking gekomen met meditatie. Deze eerste kennismaking met meditatie mondde uit in een zoektocht: “ wat is er nog meer en vooral….wat past er bij mij”.  Na verschillende meditatievormen te hebben beoefend  kwam Mindfulness op mijn pad en ik voelde me daar direct bij thuis.

Mindfulness heeft mij geleerd hoe het leven zich om mij heen ontvouwt en dit te omarmen. Open en vriendelijk, eenvoudig en diep het leven te aanvaarden.

Op een gegeven moment tijdens mijn loopbaan als muziekdocent, kwam het gevoel naar boven dat het tijd was om een andere richting op te gaan. 

Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken, mijn baan opgezegd en ik ben de opleiding gaan volgen tot  mindfulnesstrainer. Tot op de dag van vandaag ben ik heel erg blij met die keuze.

Zien dat ik met mijn kennis en ervaring een bijdrage kan leveren, geeft veel voldoening.

Het Mindfulness Centrum Venray is een plek voor iedereen. Ik nodig je dan ook van harte uit deze avontuurlijke reis, samen met mij, te beginnen.

Nascholing

Als trainer is het van belang dat je zelf een persoonlijke beoefening hebt, dat je de houding die hierbij hoort, eigen hebt gemaakt. Mindfulness mag immers niet verworden tot een ‘techniekje’, tot een  ‘lifestyle ding’. Als trainer ben je je bewust van het eindeloze potentieel wat mindfulness in zich bergt. Daarom ook vind ik het  essentieel om als trainer ’n aantal jaren meditatie ervaring achter de rug te hebben, inclusief retraites en verdiepende opleidingen en cursussen.

Ik sta als gecertificeerde categorie 1 trainer ingeschreven bij de landelijke beroepsvereniging VMBN.

Opleidingen

Nascholing

Sylvie

Ik ben Silvie Janssen.
Ik heb in 2016 kennis gemaakt met mindfulness, omdat ik als ggz verpleegkundige, maar zeker ook als mens, behoefte had om bewuster en compassievoller in het leven te kunnen staan. Na de Mindfulnesstraining en de Compassietraining ervaar ik dat de beoefening van Mindfulness mijn leven zodanig positief beïnvloedt, dat ik dit ook graag anderen wil laten ervaren.
Daarom ben ik de opleiding tot AMT kindertrainer (mindfulness voor kinderen 4-12 jaar) gaan volgen bij Eline Snel en heb deze met succes afgerond.
Wat een prachtige missie om kinderen al jong kennis te laten maken met al het positiefs wat mindfulness te bieden heeft.
Ik neem met heel veel plezier en passie de trainingen voor kinderen op me.

Graag tot ziens!