Stilte dag

Een stilte dag  kun je zien als een mini-retraite. Een dag waarop we ons terugtrekken uit de dagelijkse gang van zaken. Een dag waarop we, door stil te zijn met onszelf, onze aandacht naar binnen kunnen keren. Een stille plek in onszelf bevat een enorme zee aan ruimte waarin inzichten als vanzelf ontspringen. Stilte breng in-zicht.

 

“Ik vond het een hele ervaring om te ontdekken dat er door stil te zijn meer stilte ontstond, waardoor er een enorme rust in mij kwam……zeker een aanrader”

Opbouw

Zit- en loop meditaties worden afgewisseld. Ook zachte bewegingsoefeningen komen aan bod. Bij aanmelding ontvang je het dag of weekend schema.

Bij een stiltedag beginnen we om 9.30 in de ochtend en eindigen we om 16.00

Soms organiseer ik een stilte moment in het weekend. Het ‘kleine’ weekend start op zaterdag 17.30 – 21.00 waarna iedereen weer naar huis gaat.  We komen op zondag om 8.30 in stilte weer bij elkaar tot 12.30

Dana

Dana is een oefening, een oefening in geven. Geven vanuit je hart en wat je kunt missen.
Vrijgevigheid heeft zo’n kracht omdat het gekenmerkt wordt door de innerlijke kwaliteit van loslaten. Geven veroorzaakt een geluksgevoel op elk niveau. We ervaren vreugde bij het geven en we zijn blij bij de herinnering.

‘Geef je wol makkelijk weg
zodat anderen zich kunnen wentelen in haar warmte.
Dat is zoveel beter
dan er net zolang aan vasthouden
totdat je er zelf uitziet als een wolk met tanden.’

( wijsheid van een Lama )

Wanneer:

 

Zaterdag 8 oktober – nog 2 plekken

Zaterdag 19 november 

Tijd:

Van 9.30 tot 15.30

Kosten:

€ 25,-  Je bent vrij om een extra Dana bedrag te schenken.