Stilte dag

Een stilte dag  kun je zien als een mini-retraite. Een dag waarop we ons terugtrekken uit de dagelijkse gang van zaken. Een dag waarop we, door stil te zijn met onszelf, onze aandacht naar binnen kunnen keren. Een stille plek in onszelf bevat een enorme zee aan ruimte waarin inzichten als vanzelf ontspringen. Stilte breng in-zicht.

“Ik vond het een hele ervaring om te ontdekken dat er door stil te zijn meer stilte ontstond, waardoor er een enorme rust in mij kwam……zeker een aanrader”

Opbouw

Zit- en loop meditaties worden afgewisseld. Ook zachte bewegingsoefeningen komen aan bod. het programma gaat vloeiend door de dag heen.

Tijdens de oefendag spreekt alleen de trainer, jij hoeft niets te zeggen, niets te doen. Aanwezig zijn met een liefdevolle aandacht naar jezelf. Ook de pauzes en de lunch wordt in stilte gedaan.

Tijdens stilte zal je merken hoe geluiden komen en gaan, je merkt de licht inval van de ruimte veranderen als de aarde langzaam draait en de tijd verstrijkt. Je merkt hoe je lichaam voelt en welke gedachten en gevoelens voorbij komen. Een weg naar binnen.

“Raar eigenlijk, wij zien alleen onze buitenkant maar  bijna alles gebeurt van binnen”

( Charly Mackesy ) 

We beginnen de stiltedag  om 9.30 in de ochtend en eindigen  om 16.30

De groepsgrote is maximaal 12 personen.

Gun jezelf deze mooie dag en meld je aan.

Heel graag tot ziens.

Dana

Dana is een oefening, een oefening in geven. Geven vanuit je hart en wat je kunt missen.
Vrijgevigheid heeft zo’n kracht omdat het gekenmerkt wordt door de innerlijke kwaliteit van loslaten. Geven veroorzaakt een geluksgevoel op elk niveau. We ervaren vreugde bij het geven en we zijn blij bij de herinnering.

‘Geef je wol makkelijk weg
zodat anderen zich kunnen wentelen in haar warmte.
Dat is zoveel beter
dan er net zolang aan vasthouden
totdat je er zelf uitziet als een wolk met tanden.’

( wijsheid van een Lama )

Wanneer:

Zondag 8 januari 
Begeleiding: Ingrid van Straten 

Zaterdag 25 maart
Begeleiding: Loes Weijers

Zondag 25 juni
Begeleiding: Loes Weijers/Ingrid van Straten

Tijd:

Van 9.30 tot 16.30

Kosten:

€ 25,-  Je bent vrij om een extra Dana bedrag te schenken.

Annuleringsafspraak:

De kosten van de stiltedag kan niet geretourneerd worden i.v.m. de gemaakte afspraken van o.a. de huur van de ruimte. Hopelijk begrip hiervoor.