Dit moment... Deze ervaring...

De mindfulnesstraining is bij uitstek geschikt als je:

Vaak het gevoel hebt geleefd te worden door alles wat van je wordt verlangd;
Vaker van momenten wilt genieten en écht wilt genieten;
Minder met ( pieker) gedachten bezig wilt zijn;
Lichamelijk last hebt van spanning en stress;
Beter wilt leren omgaan met lastige emoties.

Opbouw van de training

De training is opgebouwd uit 8 sessie, iedere sessie duurt 2,5 uur
In de training maken we gebruiken van verschillende begeleide  meditaties. Ook worden er zachte bewegingsoefeningen aangeboden.
Om mee te doen hoef je geen ervaring te hebben in meditaties of yoga. Er zijn geen specifieke vaardigheden nodig. Lichamelijke beperkingen hoeven geen belemmering te zijn om mee te doen.

Effecten van de training

Dit vraagt de training van jou

Voor velen van ons vergt mindfulness in het begin behoorlijk wat oefening. We zijn immers niet meer gewend om stil te staan bij hoe het werkelijk met ons gaat. Oefening is een essentieel onderdeel van de training en doet een beroep op je bereidheid om iedere dag te oefenen.

In de cursus leer je mildheid toe te passen om met moeilijke ervaringen om te gaan. Gun jezelf deze kans, ga deze uitdaging met jezelf aan en maak aan het einde de balans op. Voor veel deelnemers is mindfulness een verrijking waar ze een leven lang plezier van hebben.

Veel gestelde vragen

Heb je wel eens last van een hoge werkdruk, een druk leven, stress, zorgen, piekeren of soms een dip(je)? Wil je effectiever, meer ontspannen en zelfverzekerder worden? Het zijn allemaal voorkomende redenen voor mensen om met Mindfulness te beginnen. Door Mindfulness leer je anders met je gedachten en emoties om te gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen na een 8-weekse Mindfulnesstraining fitter, gezonder, stressbestendiger, meer ontspannen, tevredener en gelukkiger zijn. Het werkt door in je privéleven én werk, daarom heeft Google al meer dan 1000 van haar medewerkers getraind in Mindfulness.

Nee! Mindfulness is juist heel toegankelijk en praktisch gemaakt voor de westerse mens en helpt je om te gaan met de uitdagingen van een druk westers bestaan. Grote bedrijven als ANWB, Unilever, Akzo Nobel, Google, Yahoo trainen hun medewerkers niet voor niets in Mindfulness. Zoals een cursist zei: “Voor ik aan Mindfulness begon dacht ik dat het iets zweverigs was, maar na de cursus sta ik meer dan ooit met beide voeten op de grond”. Mindfulness oefen je op zo’n manier dat je ze overal in je dagelijks leven kunt toepassen, thuis, op je werk en zelfs onderweg.

We zien Mindfulness aanslaan bij kinderen vanaf groep 6 van de basisschool. Er is geen bovengrens. Mijn advies: begin met mindfulness als het op je pad komt, of je nu 12, 20,40 of 70 bent.

Hoe werkt een mindfulnesstraining en wat leer je precies?

Gedurende de 8-weekse cursus volg je op een vaste avond/ochtend elke week een training van ca twee en een half uur. Elke sessie bestaat uit een theoriegedeelte, ervaringsgerichte oefeningen, het delen van ervaringen en een inspirerend verhaaltje.

  • ( op een bepaalde manier) aandachtig zijn in het hier en nu,
  • je automatische piloot herkennen, je ervaart hoe het is als je die leert uitzetten,
  • het verschil tussen de “doe” en “zijn” modus,
  • afstand nemen van onprettige gedachten en emoties,
  • anders om te gaan met stressvolle of overweldigende situaties,
  • hoe je op basis van een frisse open mind bewustere, betere keuzes kunt maken.

Ik ben van mening van niet. Om Mindfulness effectief te kunnen leren is het belangrijk om de essentie en de finesses van de oefeningen te begrijpen. Dit bereik je alleen door de feedback en inzichten van een goede gekwalificeerde Mindfulnesstrainer. Het zou jammer zijn als je je tijd gaat investeren om zelf Mindfulness te leren, niet de gewenste resultaten bereikt en dan uiteindelijk teleurgesteld stopt. Terwijl je met een goede trainer wel de goede resultaten bereikt en daar de rest van je leven profijt van kunt hebben.

  • De persoonlijke klik met de trainer, volg daarin je gevoel.
  • Is de trainer gediplomeerd? Mindfulness trainer is een vrij beroep, in principe mag iedereen in Nederland een Mindfulness training geven. Een gediplomeerde trainer staat garant voor kwaliteit. Je zou kunnen vragen of de trainer is aangesloten bij één van de beroepsverenigingen VVM of VMBM

Als ik uw aanmelding heb ontvangen neem ik contact met u op. Als u besluit deel te nemen aan de training maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Twee weken voor aanvang van de training ontvang u een herinnering aan de start van de training.

De training is geschikt voor iedereen die actief wil bijdrage aan eigen welzijn en levensvreugde. Mindfulness leert je anders om te gaan met b.v. stress, chronische pijn, slaapproblemen of somberheid. Het leert je meer rust en aandacht in je leven te brengen.

Zo kun je, ondanks de drukte van de dag, met zorg en aandacht aanwezig blijven, met innerlijke rust en helderheid.

Wanneer:

Start: 14 september
Eind:  9 november

week 43 geen training i.v.m. Herfstvakantie

Start: 23 november
Eind: 25 januari

week 51 en 52 geen training i.v.m. Kerstvakantie

 

 

Tijd:

19.30 – 22.00

Kosten:

€ 375,-

inclusief: intake gesprek, werkboek, deelname stiltedag en terugkom moment.

In veel gevallen wordt de mindfulnesstraining vergoed door de zorgverzekeraar.

Annuleringsafspraken: