Het leven is een avontuur

Kinderen

Kinderen hebben het vaak druk…soms té druk. Te veel gedachten in het hoofd. Spanning voor een spreekbeurt of toets. Erbij willen horen of juist niet. Moeilijk in slaap kunnen vallen of snel afgeleid zijn door van alles en nog wat. De aan-knop doet het wel maar hebben we ook een pauzeknop? Door mindfulness leer je deze pauzeknop weer te gebruiken. We hebben hem immers al!

Mindfulness leert kinderen helder aanwezig te zijn. Het ervaren van de zon op de huid. De zoute druppels voelen over je wang. Maar ook de irritatie voelen in het lijf, boosheid of verdriet, de vrolijkheid en de narigheid.

Door emoties en gevoelens niet weg te duwen, kún je er iets mee zonder er je best voor te hoeven doen. Door te oefenen in aandacht en bewust aanwezig zijn, leren kinderen even te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben.

De ‘Aandacht werkt ’methode van Eline Snel is een 8-weekse mindfulness training voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 (12)   jaar.

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten voor Mindful Kids? De nieuwsbrief biedt korte oefeningen aan en prikkelt om door te blijven gaan met Mindfulness of het is een eerste kennismaking. 

Meld je aan via silvie@mindfulnesscentrumvenray.nl  

Hoe is de training opgebouwd

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur. Iedere bijeenkomst heeft een thema, een onderwerp.

Zo komen onderwerpen voorbij als

In onze prestatiegerichte maatschappij staan kinderen al vroeg onder druk. Prikkels van binnenuit en van buitenaf. Tijdens de training gaan we aan de slag met aandachtsoefeningen, yoga, geleide meditaties, ontspanningsoefeningen en waarnemingsspelletjes.

Wat leer je in de training

Wanneer:

Start: 12 oktober
  Eind: 7 december 

week 43 geen training i.v.m. herfstvakantie

Extra:

Gratis proefles 28 september

Tijd:

16.00 – 16.40

Kosten:

€ 175,-   

Annuleringsafspraken: