Het leven is een avontuur

Kinderen

Kinderen hebben het vaak druk…soms té druk. Te veel gedachten in het hoofd. Spanning voor een spreekbeurt of toets. Erbij willen horen of juist niet. Moeilijk in slaap kunnen vallen of snel afgeleid zijn door van alles en nog wat. De aan-knop doet het wel maar hebben we ook een pauzeknop? Door mindfulness leer je deze pauzeknop weer te gebruiken. We hebben hem immers al!

Mindfulness leert kinderen helder aanwezig te zijn. Het ervaren van de zon op de huid. De zoute druppels voelen over je wang. Maar ook de irritatie voelen in het lijf, boosheid of verdriet, de vrolijkheid en de narigheid.

Door emoties en gevoelens niet weg te duwen, kún je er iets mee zonder er je best voor te hoeven doen. Door te oefenen in aandacht en bewust aanwezig zijn, leren kinderen even te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben.

Jongeren

Ook voor jongeren is een mindfulnesscursus zo helpend. Het leven biedt lang niet altijd de zekerheid die we wensen, het vraagt veel van ons. Het is een periode die niet makkelijk is voor jongeren en dan ook nog moeten presteren op school. Het geeft veel stress en spanning wat zich vertaald in onzekerheid, onrust, piekeren, slecht slapen en fysieke klachten. 

Mindfulness helpt om je weet beter in je vel te voelen zitten. 

Hoe is de training opgebouwd

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van een uur. Iedere bijeenkomst heeft een thema, een onderwerp.

In onze prestatiegerichte maatschappij staan kinderen/jongeren al vroeg onder druk. Prikkels van binnenuit en van buitenaf. Tijdens de training gaan we aan de slag met aandachtsoefeningen, yoga, geleide meditaties, ontspanningsoefeningen en waarnemingsspelletjes.

Wat leer je in de training

Wanneer:

Kindermindfulness: in overleg

Jongerenmindfulness: 
Start : 7 Maart om 16.15 
Einde:  16 mei
Data in overleg is ook mogelijk

i.v.m. vakantie week 16, 18 en 19 geen cursus

Kosten:

Kinder mindfulness: € 175,- 

Jongeren mindfulness: € 225,- 

Annuleringsafspraken: