Blue Planet

Als de druppel beseft dat het de oceaan is

Hoe kun je als mens omgaan met het nieuws over onze planeet – de temperatuur stijgt, soorten sterven uit, plastic in de zee.

Ben jij ook bezorgd over de wereld en de natuur? Wil je iets doen maar je weet niet hoe? 
Hoe vind je helderheid en rust, te midden van de ecologische crisis? 

Verbondenheid stimuleert het leven, je wordt gevoed. We hebben allen het vermogen om te scheppen, om te creëren. Alles wat we neerzetten in woorden, in gedachten en handelingen zijn termen van dat scheppende. Zo bepalen wijzelf of we constructief of destructief zijn.

We zijn met elkaar verbonden – zoals de druppel plots beseft dat het de oceaan is – Verbonden met alles om ons heen.

Andre Kuijpers ( astronaut):

“Je kunt de Aarde zien als een ruimteschip. Wij zijn de astronauten op dat schip met beperkte voorraden. Laten we zuinig zijn op onze Aarde.”

Verder zegt hij:

je ziet ineens het geheel. Wanneer ik recht naar de Aarde keek, was het heel majestueus: ik zag mooie koralen, het turquoise water van de Bahama’s, de rode woestijn van Australië en de groene meren in Tibet. Maar als je erlangs kijkt is het alsof de Aarde in elkaar schrompelt. Ineens zie je die blauwe bol met dat zwarte heelal ernaast. De aarde voelt dan als een levende cel.
Je ziet ook de menselijke invloed op aarde: grijze vlekken van steden, strepen van vliegtuigen in de lucht, ontbossing, erosie…..door het overvieuw effect heb je door dat alles met elkaar verbonden is.

Het is één geheel, één cel. Waar we allemaal opzitten en onderdeel van zijn.”

 

 Met behulp van aarding, met zelfzorg en compassie kunnen we realistisch kijken naar wat er is, om vervolgens in beweging te komen op een manier die goed is voor onszelf en de wereld.

We werken aan de wereld vanuit de relatie met onszelf. Kunnen we als gast op deze wereld staan, in verbinding met alles om ons heen en van daaruit is goeds doorgeven voor de komende generaties?

 Iedere maand bieden we een samenkomst waarin informatie, suggesties en oefeningen elkaar afwisselen. Steeds wordt er één thema speciaal belicht.

Heb jij de moed en zin om mee te doen, een bijdrage te leveren aan de toekomst?

Blue Planet programma

Het programma biedt:

  • Inzichten – enerzijds scheppen we een realistisch beeld van de eco crisis, anderzijds kunnen we leren om door de moeilijkheid heen te kijken en naar de goede ontwikkelingen te kijken.
  • Realistische hoop om het gevoel van onmacht of zinloosheid te verdrijven
  • Intensivering van je verbondenheid met de natuur
  • Transformatie en persoonlijke groei
  • Samen onderzoeken en mogelijkheden aftasten: ‘hoe  kan ik een bijdrage leveren die bij mij past?’

 

 

 

 

 

 

Wanneer:

Start:

Donderdag 3, 10, 17 en 31 oktober.

Tijd: 19.30 – 21.30

Kosten:

 Deze bijeenkomsten zijn op basis van Dana, een gift die bijdraagt tot persoonlijk geluk en de zorgzaamheid voor de wereld

We geven wel een richtlijn: € 20,- per avond. Kijk wat voor jou haalbaar is, mag meer maar ook minder. Geef vooral met je hart.

 

 

 

Annuleringsafspraken: